Karámos Gábor, vagy ahogy mindenki ismeri, Zsiráf, a Katlan Tóni fesztivál csapatának vezetője. A legnagyobb fesztiválokon, vásárokon, családi napokon nagy kedvenc a Katlan pavilon. Hogy hogyan épül fel, arról Zsiráfnál többet senki sem tud.

Hogy kerültél a Katlan csapathoz?

Húsz éves voltam, amikor egy barátom szólt, hogy Katlan Tóni csapatába keresnek pavilon építéshez embereket. Mivel gyerekkorom óta vendéglátással szerettem volna foglalkozni, gondoltam, ha így jön a lehetőség, akkor ezt a végét fogom meg és jelentkezem. Ennek tíz éve, mondhatom, hogy azóta a kitelepülések minden folyamatát alaposan megismertem. Építettem pavilont, voltam szemétszedő, mosogató, hinteres. Sokat dolgoztam, de nagyon szerettem az első pillanattól, ez meg is hozta a gyümölcsét, körül-belül három éve a Fesztivál Csapat vezetője lettem. Mivel ismerem a munkafolyamatokat, tudom, hogy mit várhatok el a kollégáimtól, sosem kérnék olyat, amit én nem tudnék megcsinálni.

Mit csinálsz most?

Egy általában hét fős csapatot irányítok. Összeállítjuk a rendezvényre szabott ételek listáját, beszerezzük az ezekhez szükséges alapanyagokat, építünk, előkészülünk, sütünk-főzünk, vendégül látunk, majd bontunk, pakolunk. Röviden ennyi.:)  Minden folyamatát nagyon élvezem és azt is, hogy munka közben mindig új élményekkel gazdagodunk, új emberekkel találkozunk.

Mit kell tudni az ilyen kitelepülésekről?

A most nagyon divatos street food életérzéssel dolgozunk mi már nagyon régóta. Minőségi ételeket adunk, amiket a vendégek előtt készítünk el, ezt különösen szeretik. Alapvetően kárpátmedencei recepteket használunk, nagy kedvenc a dödölle, a mics, a csirkepaprikás, a legújabb favorit pedig a kacsakolbász és a sült zöldség tál. Örökös megosztó ételünk a kakashere, imádjuk, amikor az először meghökkent vendégek visszatérnek egy újabb adagért. Külföldi vásárokon a legnépszerűbb fotótéma a mi pavilonunk szokott lenni, a kakashere kapcsán pedig több tv és rádió interjút is csináltak már velünk.

Milyen típusú rendezvényeken van ott a Katlan Fesztivál csapat?

A legnagyobb fesztiválokon és vásárokon már sokan keresnek is minket, ha enni szeretnének, sőt a Művészetek Völgyében népszerű találkozási pont vagyunk. Voltunk a Tavaszi Vásáron, megyünk a Szigetre, augusztus 20-án a Magyar Ízek Utcájának aktív szereplői leszünk, részt veszünk céges rendezvényeken, családi napokon és több külföldi meghívásunk is van egy évben, hogy bemutassuk a hazai ízeket.

Elég sűrű akkor a program.

Szerencsére. Rugalmas, jó társaságban dolgozunk, sok pozitív szakmai és emberi tapasztalattal leszünk gazdagabbak nap mint nap.

Szabadidődben mit csinálsz?

Sokszor ugyanezt, csak otthon. Nagyon szeretem vendégül látni a családot, barátokat. Ilyenkor összeállítom a tervezett ételek listáját, beszerzem az ezekhez szükséges alapanyagokat, építek, előkészülök, sütök-főzök, vendégül látok, majd bontok, pakolok. :)